Voor Franciscus Gasthuis & Vlietland, een van de ziekenhuizen in Rotterdam, maakte BLAV een VR-sim die de kennis van de gebruiker test over het gebruik van de Lazer-operatiekamer en -apparatuur.

BLAV kreeg de opdracht om een zogenaamde "sandbox" ervaring te creëren. Dit betekent een virtuele operatiekamer, met alle apparatuur waar de gebruiker vrij in kan lopen. Het doel dat de gebruiker krijgt is "bereid de kamer voor op lazerchirurgie". De gebruiker moet zijn/haar kennis beschikbaar hebben om geen stappen te vergeten die door de simulatie worden gemeten. Naast het vertalen van de briefing naar deze sandbox benadering, was BLAV ook verantwoordelijk voor het programmeren en implementeren van de visuals in de applicatie.

Image
franciscus VR simulator handschoenen aantrekken leren door te doen

VR geeft de mogelijkheid om niet alleen "show, don't tell" te laten zien, maar ook "interact, don't show". Met deze VR-simulatie heeft BLAV een simulatie gecreëerd die de werkelijke situatie zo dicht mogelijk benadert. De deelnemers leren door te doen in plaats van te lezen of te kijken.