WEBGL: DREMPELLOZE INTERACTIVITEIT

Wat is WebGL?

WebGL staat voor Web Graphics Library en is een manier voor je browser om 2d en 3d spelletjes te kunnen weergeven, zonder dat hiervoor iets gedownload hoeft te worden. Op vrijwel alle browsers van vandaag werkt WebGL: Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox en Apple's Safari.

Waarom WebGL?

WebGL draait op vrijwel alle browsers inclusief tablets en telefoons. Er is dus geen gedoe met het downloaden van een app in de store of extra plugins of dergelijkeen installeren. Dit biedt een vrijwel drempelloze ervaring voor gebruikers.

Wat kan WebGL uw organisatie bieden?

Digitale media worden met de dag interactiever. Men begint zelfs te spreken van een zogenaamde "Metaverse": een virtuele wereld waarin mensen wonen, werken en met elkaar afspreken. Interactiviteit creƫert betrokkenheid bij de gebruiker van een website.

We zien ontzettend veel media elke dag waardoor het moeilijk is om nog op te vallen met passieve uitingen zoals video of afbeeldingen. Interactiviteit daarentegen vraagt om meer focus en schept daardoor betrokkenheid bij de gebruiker. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan een klein, leuk spelletje voor sfeervolle merkbeleving. Ook valt te denken aan een configurator waarbij de bezoeker zelf bijvoorbeeld al een 3d model van een auto vorm kan geven en bekijken alvorens deze te bestellen.

BLAV maakt WebGL.

Zoals het voorbeeld op de hoofdpagina laat zien, ontwikkelt BLAV ook WebGL applicaties. Vraag ons gerust naar de prijzen en mogelijkheden.
Contact opnemen